Maak je keuze.


Special shoots zijn shoots op TFF-basis.

Ik heb een aantal ideeën op een rijtje hieronder gezet met een toelichting hoe ik dat thema bekijk. Uiteraard mag je hierover ook een eigen mening/idee hebben, die hoor ik dan graag. Het gaat mij er om zo leuk/mooi mogelijke foto's van dat thema te maken.
In principe doe ik zo'n shoot één keer op TFF basis. Tenzij je er een compleet andere draai aan kunt/wilt geven dan de reeds gemaakte uitvoering. De gemaakte versie wordt er bij vermeld. En de naam in de lijst hieronder krijgt er een sterretje bij, wat inhoud dat deze alleen bij hoge uitzondering (een fantastisch nieuw idee omtrent de uitvoering) nog op TFF basis gedaan wordt.

Under construction? Yep deze special shoot moet gemaakt worden. Dat kan alleen met behulp van jou. Wat dacht je van een shoot als bouwvakker/ster of tuinman/vrouw.
Misschien maak je kleding en zijn er nog wat die je nog af moet maken. Of ben je gaan fitnessen en is dus je body "under construction", of misschien je brain of andere skills.
Zo kan er van alles under construction zijn. En dan is het aan jou en mij om dat mooi in beeld te brengen en dan is er in ons portfolio weer een klein stukje "out of construction".

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld Under Construction in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio. Wie weet tot snel.

Vindt je/vinden jullie het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon doen, ik vind het prima.

Let's Rock, we transformeren je tot een rockster, een gitaarvirtuoos en we gaan aan de slag om een poster, CD-cover of beiden voor je te maken. De uitvoering en welke kleding je daar bij aantrekt laat ik graag aan jou over. Ik kan tenslotte niet in jou kledingkast kijken. Een gitaar (electrisch of acoustisch) heb ik nog wel voor je, wil je liever een ander instrument dan moet je daar zelf de beschikking over hebben. Je kunt altijd via de mail met me overleggen. Een idee voor de dames is, maak de rockster eens niet alleen stoer, maar ook vrouwelijk.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld Let's Rock in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio. Wie weet tot snel.

Vindt je/vinden jullie het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon doen, ik vind het prima.

Ben jij vampier (M/V), of heb je de kleding en accessoires om jezelf tot een vampier te transformeren. We schieten dan een serie, waarin je karakter (de vampier) zo goed mogelijk naar voren komt. Na de shoot ga ik dan de foto's post editen, en ga ik er één in een passende achtergrond plaatsen.
Ben je ook nog in het bezit van een willig slachtoffer dan is dat helemaal mooi meegenomen. Dan mag je je slachtoffer eens goed in de nek bijten en leeg te zuigen voor de camera. Het slachtoffer moet dan wel kleding aan waarbij er makkelijk in de hals gebeten kan worden. Maar pas op, we kunnen je slachtoffer natuurlijk ook transformeren in een vampierjager en dan bestaat de kans dat we je uiteindelijk een houten spies door je hart boren. Dus slachtoffer, zorg ook voor wat stoers om aan te trekken.

Of misschien ben je wel zo'n slasher die het liefst met een kettingzaag aan de slag gaat, of doe je liever iets als een movieposter voor "The Ring", "Saw", "The Exorsist" of geef er zelf een titel aan. Kortom als het maar eng, griezelig en scary is.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld Horror in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio.

Wel verwacht ik bij aanmelding wat foto's of vermeld een link naar je/een site waar ik je in vol ornaat kan zien. Het is niet de bedoeling dat ik vampieren in m'n studiootje krijg die alleen over een plastic gebitje beschikken en een tafellaken als cape gebruiken.

Vinden jullie het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon lekker doen, ik vind het prima.

Contrast, tegenstelling in kleur, houding, status, lifestyle en wie weet nog meer. Ik ga gewoon even van het meest simpele voorbeeld uit, zwart en wit. Toonbaar maken met behulp van kleding, props en achtergrond. Een leuke shoot in je eentje, maar ook met een vriend/vriendin. Of wat te denken als je vriend(in) een contrasterende huidskleur heeft met jou, en dan daar de contrasterende kleding bij aantrekken met een daar weer bij contrasterende achtergrond. Maar je kunt hier ook jouw fantasie op loslaten en met lekkere maffe ideeën aankomen, wie weet wat voor een fantastische shoot we er van kunnen maken.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld Contrast in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio.

Vinden jullie het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon lekker doen, ik vind het prima.

De Fotoshoot is een uitgelezen shoot om samen met je/een vriend/vriendin te doen, of zelfs met een paar vrienden/vriendinnen.
De bedoeling van deze shoot is dat we een kleine studio opzetten en dat jullie om beurten supermodel of fotograaf uitbeelden. De shoot kan natuurlijk een bepaald thema hebben zoals fashion, advertising of glamour. De meesten hebben wel wat diversiteit aan kleding die gebruikt kan worden voor een shoot. Zoals jeans in combinatie met shirt/blouse of jack, of uitgaanskleding, fraai casual voor de mannen of een mooi jurkje met high heels voor de dames. Of misschien wel in werkkleding zoals een overal, of (al dan niet van je vader/vriend/kennis) geleende werkkleding uit de bouw. Of sportkleding, zomerkleding, winterkleding ... nagenoeg alles kan gebruikt worden om een fotoshoot mee te doen. Al was het een jute zak. (hé ideetje misschien?) Zeker als je daar nog de bijpassende accessoires, sieraden, tassen en/of attributen bij hebt.
Als fotograaf moet je natuurlijk zorgen dat je totaal anders dan het model uitziet, om een lekker contrast te maken. Natuurlijk kan dit ook van oersaai tot extravagant zijn. Je hoeft als fotograaf niet in het bezit te zijn van een camera, die heb ik nog wel voor je. Maar mocht je er één hebben dan kun je die gerust meenemen. Je zou je zelfs kunnen profileren als smartphone fotograaf.

Lijkt jullie zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld De Fotoshoot in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio.

Vinden jullie het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon lekker doen, ik vind het prima.

Hier kunnen we kiezen voor een funshoot met zo veel mogelijk hoeden, petjes en andere mogelijke hoofddeksels. Ik heb wel een aantal van dat soort zaken, maar hoop dat jij er nog (veel) meer hebt. En de poses/gezichtsuitdrukkingen, dat kan van alles zijn, paniek,stress, blij, verdrietig, waanzinnig, ...... Speciale kleding is niet echt van toepassing, het gaat meer om het hoofddeksel in combinatie met je gezichtsuitdrukking. Maar een paar verschillende soorten bovenkleding is wel leuk voor de afwisseling.
Of we kiezen een paar verschillende hoofddeksels en proberen daar een zo mooi, passend mogelijk resultaat mee te maken. We gaan dan spelen met belichting, uitsnede en dergelijke. Hierbij moet je dan wel wat verschillende bovenkleding meenemen, want die gaan dan een rol meespelen in het geheel. Te denken valt dan aan T-shirt, een mooie blouse, een strapless top, een (kol)trui en misschien ook wel een sjaal(tje) om er bij te combineren.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld De Fotoshoot in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio.

Vindt je het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon lekker doen, ik vind het prima.

Film noir, eigenlijk iets uit de oude doos.
Wat is een film noir? Een film noir is in de meeste gevallen een misdaadfilm waarvan de hoofdfiguren in een bedreigende wereld leven. De periode waarin de film noir was het meest in de periode tussen 1940 en 1958. Een film noir geen echt genre, maar een stijl waarin Amerikaanse films in die periode werden gemaakt, met een geheel eigen belichting. Films noirs zijn bijna altijd zwart-witfilms met een grote rol voor melancholie, vervreemding, somberheid, teleurstelling, ontgoocheling, pessimisme, corruptie, schuld en paranoia.
Typische personages zijn de cynische eenzame held (antiheld), de schurk (bad guy) en de femme fatale, tussen wie zich allerlei intriges afspelen tegen de achtergrond van een louche grote stad.
De foto's zullen dan ook in zwartwit zijn, misschien een enkele uitgezondert.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld Film Noir in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio.

Vindt je het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon lekker doen, ik vind het prima.

Ballonnen, veel, en in alle mogelijke kleuren. Wat zouden we daar voor de shoot allemaal mee kunnen doen? Het wordt dan in ieder geval kleurrijk. Iets wat we kunnen contrasteren door geheel zwarte kleding. Of kleding in een bepaalde kleur waarbij we die kleur ballonnen weglaten.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan en vermeld Ballonnen in het onderwerp van je mailtje. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan in je mail. Je ontvangt uiteraard de foto's in hoge resolutie via wetransfer voor je eigen portfolio.

Vindt je het fijn om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat je je dan meer op je gemak voelt, of gewoon voor de gezelligheid. Gewoon lekker doen, ik vind het prima.

Themashoots zowel in studio als op locatie.

Themashoots zijn leuk om te doen zowel in studio als op locatie. Het vraagt creativiteit van zowel model, visagist als fotograaf. Aan de andere kant kun je er je fantasie lekker op loslaten. Omdat dit leuke shoots zijn om beider portfolio aan te vullen gaan deze shoots op een TFF-basis.

Misschien zijn de volgende onderwerpen wat voor jou:

MyColor: geef je lievelingskleur niet alleen met kleding en of attributen weer, maar ook op een aparte wijze door na te denken over waar je de kleur mee associeert, welk gevoel het oproept ( bijv. ROOD = hitte, liefde, gevaar. BLAUW = koel, rust, oneindigheid. ORANJE = vreugde, waarschuwing. WIT = puur, onschuld, leegte)

Emotie/expressie: Van een complete serie gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen tot een samenspel van personen/personages die iets weergeven bijv. kooplust, vriendschap, eenzaamheid enz.

Mijn Passie: Je bent helemaal gek van .... en je wilt dat wel een keer vastgelegd hebben.

Fashion Your Style: Je bent gek op mode en je hebt zelf een bepaalde modestijl waarvan je dan ook van alles van in huis hebt (classy, chiq, streetwear, party enz) En misschien heb je ook een idee hoe je dat wilt verbeelden of misschien even eerst over brainstormen. Mail me and let’s go.

Filmposter: Bedenk je eigen filmverhaal, de titel en we maken de filmposter. Of we doen een remake van de poster van een bestaande film. Dit thema is bij uitstek geschikt voor jou samen met vrienden/vriendinnen.

Xtravaganza: Je bent extravagant, je valt graag op in kleding, haardracht enz. Of je bent in het bezit van een extravagante motor, auto, sieraden. Kortom de niet doorsnee personen en zaken komen hier aan bod.

Wat andere suggesties waar je je eigen ideeën op los kunt laten zijn:
My kind a thing - Hiphop style - Streetwear - Party time - Rock’n roll - Pijama Party - Xtreme pets - Retro - Heaven & hell - Way of life.

Vindt je een van de bovenstaande shoots leuk of je hebt zelf een leuk idee voor een thema en in je bent het bezit van de benodigde kleding en accessoires meld je dan aan. Als ik jou idee ook interessant vind maken we er een leuke shoot van.