familie-gezin-love-zwangerschap-kids

Mensen:

Shoots met mensen,  in al hun hoedanigheid, van klein tot groot, in hun onderlinge relaties en gebeurtenissen.

Een gezellige familieshoot voor de herinnering of een speciaal moment. Een gezinsshoot om aan opa en oma kado te doen.
Jij samen met vriend(in) voor jullie zelf of om aan jullie ouders te geven. Een loveshoot om jullie liefde voor elkaar vast te leggen. Een leuke portretshoot voor jezelf of je partner.

Foto’s laten maken gewoon omdat het leuk is om te doen, als hebbeding om te bekijken of aan de wand te hangen of om later terug te kijken hoe het toen ook al weer was.

Reclame – Product:

Foto’s voor reclamedoeleinden, gericht op doel en doelgroep. Altijd weer een uitdaging. Een product moet er niet alleen mooi en realistisch uitzien, het moet je ook direct pakken.
Of het nu voor e-commerce is, webshop, catalogus, flyer of advertentie, een plaatje moet het verhaal vertellen. Het moet uitnodigen om meer informatie op te vragen of aanzetten tot kopen.

Mensen zijn erg visueel ingesteld omdat we dat sneller verwerken dan tekst. Plaats een foto op je facebook en je krijgt sneller reacties dan wanneer je er alleen een tekst op zet.
Met goede foto’s van je product, op welk medium dan ook, is de kans op succes en nieuwe klanten groter.

Fashion/Mode fotografie:

Modefotografie, wat wil je er mee?
Is het voor je webshop, dan ligt de focus op de kleding of accessoires. Die moeten goed worden weergegeven met een model of flatlay, eventueel met detailfoto’s.

Denk je aan een lookbook, magazine, online blog of campagne. Dan ga je een stap verder omdat je klanten wilt binnenhalen, dan draait modefotografie om meer dan het alleen goed weergeven van kledingstukken en/of accessoires. Je moet dan een gevoel verkopen, een totaalplaatje. Een kledingstijl, (street, preppy, city-chique, creatief, romantisch, diva, femme fatale, trendy, sportief, sportief, flamboyant, dramatisch, gothic, grunge) weergegeven in een omgeving (lifestyle) die de koper aanspreekt.

Dit zijn ook zaken waarmee je je eigen brand een boost geeft.

Modelportfolio:

Wil je model worden en opdrachten te krijgen dan heb je een portfolio nodig dat toont hoe fotogeniek je bent en die je van je beste kant laat zien. Je hebt ook regelmatig nieuwe foto’s nodig om jezelf te presenteren voor castings. Je portfolio moet een goede mix zijn van close-ups tot totaalshots.

Ben je nieuw of startend, neem dan eerst een weloverwogen beslissing over het type model dat je wilt zijn. Dan kun je duidelijker en gerichter bepalen hoe je je modellenportfolio vorm wilt geven. Het is belangrijk dat je van tevoren precies weet wat voor soort foto’s je in je portfolio wilt hebben. Verzamel voorbeelden van de soorten modellenwerk waar je het meest geschikt voor bent. Zorg voor kledingwissels om je veelzijdigheid te tonen (van coltrui tot lingerie). Maar vooral laat zien wie jij bent. Ik zorg ervoor dat je geweldige portretten, close-ups en full-body shots krijgt.